Tlf: 60 644 139 - Email: info@michaelbonde.dk

Myofacieterapi

Praktisk information om kurset

Tidspunkt: 21/04/2023 - 23/04/2023
Mødetider: 9.00-16.00
Pris: 4800
Underviser: Michael G Bonde
krav: Alle kan deltage
Anden information: Kurset afholdes i samarbejde med Jysk fysiologisk Massage institut


Terapiformen har til opgave at løsne facien, eller bindevævet, der ligger mellem musklerne. Ved at løsne myofacien eller muskelbindevævet, som det kaldes på dansk, vil du fjerne stagnationer i kroppen, som giver anledning til mange og velkendte smerter.

På Myofaceterapi kurset vil du lære grundlæggende facielle teknikker, der tager udgangspunkt i de 7 muskelkæder, der henvender sig direkte til bevægeapparatet. Teknikkerne er meget effektive som supplement til den terapiform, du udfører. Dette er uanset, om du arbejder med akupunktur, almen manuel kropsterapi eller fysiurgisk massage.

Hvad er myofacie?

Muskelfaciens vigtighed bliver desværre overset af rigtig mange behandlere, da der ofte ikke lægges stor vægt på denne del af musklens opbygning.  Muskelbindevævet ligger i større eller mindre bundter, der er med til at nedsætte friktionen i musklen. Den skal anses for at være ”smøremiddel” for musklen, da muskelbindevævet indeholder meget hyaloromsyre. Denne væskelignende substans er med til holde musklerne i kroppen smidige.

Opstår der spæninger, vil det gå ud over smidigheden i denne facie, og bevægelsesfriheden begrænses og nedsættes i muskelfacien.

Myofaceterapi – et effektivt værktøj mod muskelspændinger i hele kroppen:

Den Amerikanske kropsterapeut Thomas Meyers har gennem sine studier opdaget, at kroppens muskler ikke blot har en individuel funktion, men at de hænger sammen i såkaldte muskelkæder.

Muskelkæder skal forstås på følgende måde: Når vi eksempelvis bevæger armen eller benet, aktiveres en række muskler for at lave de tiltænkte bevægelser. Er denne muskelfacien stagneret pga. nedsat gennemstrømning forsaget af overbelastning af en eller flere muskler i den respektive kæde, vil dette få en negativ effekt på hele den pågældende muskelkæde.

Hvorfor vælge dette kursus?

Kurset vil give dig et godt overblik over de forskellige muskelkæder, der både ligger overfladisk og dybt i kroppen. I muskelkæderne arbejder vi med vigtige muskler i de respektive kæder, som er nødvendige at frigive for lynhurtigt at kunne skabe en smertelindrende effekt hos dine klienter.

Ved at genetablere fri bevægelighed i muskelkæderne vil du fjerne både smerter og stagnationer i bevægeapparat hos din klient, så de allerede efter første behandling vil opleve en anden og mere fri måde at kunne bevæge sig på.

 

Tilmeld

Har du spørgsmål ang. dette kursus så kontakt os her

Tilmeld nyhedsbrev