Tlf: 60 644 139 - Email: info@michaelbonde.dk

Triggerpunktterapi


Som behandler bør man tilegne sig viden om behandling af triggerpunkter i kroppen. Ved at kunne lokalisere dem vil du som behandler opleve, at du kan afhjælpe langt de fleste problematikker og gener, der opstår på baggrund af aktive triggerpunkter i bevægeapparatet.

Med kurset i triggerpunkt får du:

  • Nem og overskulelig materiale med gode billeder og tekst, der giver et godt overblik i træningssessioner.
  • Grundig teoretisk undervisning af musklers opbygning, hvilket giver dig en god baggrundsviden af, hvordan et triggerpunkt opstår.
  • Små hold med maksimalt 8 personer der gør, at underviseren har tid til de enkelte kursister.

Hvad er myofacielle triggerpunkter

Myofascielle triggerpunkter, eller bare triggerpunkter, er små ærtelignende muskelspændinger, der opstår i muskulaturen, og er den mest udbredte årsag til smerter i bevægeapparatet. Til trods for dette er triggerpunkter stadig et relativt ukendt begreb for mange terapeuter og behandlere i det etablerede behandlersystem. Dette på trods af at der forefindes mange gennemarbejdede forskningsresultater udarbejdet af den Amerikanske læge Janet G Travell.

Kurset består af i alt 2 moduler, hvor vi systematisk vil gennemgå triggerpunkter i over og under ekstremiteter, hvor du lærer at behandle symptomer som: Frossen skulder, tennis og golfalbuer og karpaltunnel syndrom.

Hvordan opstår et triggerpunkt

Et trigger punkt opstår, når der sker en låsning i de små kamre, hvor musklerne trækker sig sammen. Låsningen sker, når der bliver tilført en for stor mængde at det signalstof, der skaber sammentræningen af musklen.

Aktive triggerpunker kan give omfattende smerter, der giver dine klienter begrænset bevægelighed i kroppen og på den måde kan føle sig ude af stand til at udføre fysisk aktivitet.

Kursusindhold

På kurset vil du lære at tage udgangspunkt i en behandlingsprotokol, der giver dig mulighed for at lokalisere og aflæse de symptomer, der kan opstå ved et aktivt triggerpunkt hos din klient. Behandlingsprotokollen er delt i afsnit, der giver dig et hurtigt og nemt overblik, så du hermed hurtig kan slå op under det afsnit, der er måtte være relevant for de problematikker du måtte stå med.

Læren omkring triggerpunkterapi er vigtigt fordi man som behandler kan man komme ud for, at ens klienter kan være anspændte i deres muskulatur, så selv den blideste massage vil føles meget smertefuldt.

Tilmeld til til Kurset

Har du spørgsmål ang. dette kursus så kontakt os her

Tilhørende kurser

Tilmeld nyhedsbrev