Tlf: 60 644 139 - Email: info@michaelbonde.dk

Akupressur


Akupressur er akupunktur uden nåle

Vi benytter os af de samme punkter som en akupunktør vil gøre, vi bruger bare vores fingre i stedet for nålene. Når man mestrer denne teknik, vil du stort set kunne lave lige så gode resultater med dine fingre ved smerter behandling som en akupunktør vil kunne med nåle ved smertebehandling.

Med kurset i Akupressur får du:

  • Godt indblik i filosofien bag kinesisk medicin.
  • Skræddersyede opskrifter, der giver dig mulighed for at afhjælpe alt lige fra smerter i bevægeapparatet til afhjælpning af menstruationssmerter.
  • Meridianmassage der er velegnet til at oprette energibalancen hos dine klienter.
  • Teknikker der nemt kan kombineres med andre behandlingsformer som eksempelvis fysiurgisk massage, kranio saktral terapi og zoneterapi.

Meridianer og akupunktur punkter:

Kroppen består af ca. 660 lokaliserede akupunktur punkter fordelt over hele kroppen på i alt 12 par meridianer, der løber som et fint system over hele kroppen. Kroppens meridianer forsyner den med livsenergi også kaldet qi.

Hvis qi flyder frit gennem kanalerne, så vil man ikke opleve smerter i kroppen, men er de blokeret og stagneret af forskellige årsager, vil det ikke kun give smerter i bevægeapparatet, men også hormonelle forstyrrelser, som eksempelvis hedeture hos kvinder på baggrund af menopause.

De 5 elementer

Du vil også få et indblik i den filosofiske tankegang der ligger bag TCM, og hvordan kineserne fra tidlige tider opdelte alt i 5 cyklusser, bedre kendt som 5- element teorien. Her kikker vi på, hvordan de helt naturligt både understøttet hinanden og kontrollerer hinanden, så der hele tiden sigtes efter balance i elementerne, hvorved der opleves balance og harmoni i både krop og psyke.

Opstår der disharmoni i de 5 elementer vil dette påvirke det qi flow, der løber gennem de 12 par meridianer i kroppen, og vi vil derfor kunne opleve smerter og ubehag i kroppen. Dette fordi flowet af Qi enten vil stagnere eller på anden vis blive blokeret.

På akupressur kursuset vil du lære at lokalisere og kombinere væsentlige punker, som er med til at opløse de blokeringer og stagnationer. Problematikker der kan udløse fysiske smerter og symptomer på generelle gener i kroppen som eksempelvis hovedpine og migræne, golf og tennisalbue samt symptomer på allergier.

Kurset er delt i 2 moduler. Klik på modulerne, for at se hvad de indeholder. Tilmelding Akupressur modul 1 & 2

 

 

Har du spørgsmål ang. dette kursus så kontakt os her

Tilhørende kurser

Tilmeld nyhedsbrev